Groen maakt gezond

Er valt winst te behalen door kennis over de gezonde effecten van groen te bundelen, te delen en te vertalen naar de praktijk. Vooral op het gebied van bestuur, beleid, financiering en organisatie. Deze kennis vindt u op onze website in de vorm van onze analyses en tijdens het EffectGesprek. Een bundeling van deze uitingen (en meer!) vindt u in ons digitale magazine.

GroenEffect digitaal magazine

Eens per kwartaal publiceren wij een online magazine: een publicatie die u via uw desktop, laptop, tablet of smartphone bekijkt. Met elke editie duiken we diep in de materie en halen we de meest nuttige en praktische tips and tricks naar het oppervlak. Zo leest u in elke editie een uitgebreide analyse van een groenproject en diverse andere ontwikkelingen op gebied van gezond groen, zoals interieurbeplanting of groene daken. Het GroenEffect digitaal maagazine is een visueel sterk product met illustraties die de content goed ondersteunen. 

GroenEffect #3 - thema Gebouwen

Met onder meer:

-  Groen polderdak in de stenige Zuidas
De directeur van investeringsmaatschappij Breevast raakt geïnspireerd door de highline in New York. Hij wilde dit ook doorvoeren op het dak van zijn Amsterdamse hoofdkantoor. Zo werd het complete waterbergende dakpark geboren. Hier kunnen medewerkers lunchen, ontspannen en zelfs vergaderen. Naast waterberging biedt het groene dak verkoeling en draagt het bij aan biodiversiteit, gezondheid en welzijn. 

-  Een bezoekje aan groen voor je dagelijkse vitamine
Sinds onderzoeker Jolanda Maas in 2005 startte met haar promotieonderzoek naar de invloed van groen in de woonomgeving op de gezondheid is de belangstelling voor het onderwerp fors toegenomen. Wij interviewden Jolanda over haar rol als onderzoeker in het groene vakgebied.

-  Groene woontorens verbeteren stedelijk leefmilieu
Eindhoven en Utrecht kunnen binnenkort kennismaken met de spectaculaire groene woontorens van Italiaans architect Stefano Boeri, ontwerper van de 'Bosco Verticale'. Goed voor veel woonplezier én voor de luchtkwaliteit en biodiversiteit.

Deze editie lezen

De magazines van GroenEffect zijn gratis te lezen via de link magazine.groeneffect.nl

Op de hoogte blijven van de nieuwste uitgaves? Meld u dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.