Groen maakt gezond

Er valt winst te behalen door kennis over de gezonde effecten van groen te bundelen, te delen en te vertalen naar de praktijk. Vooral op het gebied van bestuur, beleid, financiering en organisatie. Deze kennis vindt u op onze website in de vorm van onze analyses en tijdens het EffectGesprek dat we eens per kwartaal organiseren. Een bundeling van deze uitingen (en meer!) vindt u in ons digitale magazine.

GroenEffect digitaal magazine

Een week na elk EffectGesprek publiceren wij een online magazine: een publicatie die u via uw desktop, tablet of smartphone bekijkt. Met elke editie duiken we diep in de materie en halen we de meest nuttige en praktische tips and tricks naar het oppervlak. Zo leest u in elke editie een uitgebreid verslag van het voorgaande EffectGesprek en staat telkens een GroenEffect analyse centraal. Het GroenEffect digitaal maagazine wordt een visueel sterk product met illustratie die de content goed ondersteunen. 

Eerste editie

In aanloop naar de eerste editie van GroenEffect (verschijning in maart) kunt u alvast onze dummy bekijken. In deze nuleditie leest u onder andere:

  • GroenEffect Analyse: De Groene Connectie
    In onze eerste Analyse duikt Kyra Kuitert in op De Groene Connectie in Rotterdam, een acht kilometer lang groen lint waarlangs je kunt spelen, sporten, samen eten, tuinieren, tot rust komen of juist (weer) aan het werk kunt gaan. 

  • Binnenbos zorgt voor groene, gezonde jungle in klaslokaal
    Daan Bleichrodt, projectleider Kind & Natuur van het IVN, over het uiterst gezonde project Binnenbos. 'De natuur is het beste leslokaal en een oneindige bron van fascinatie voor kinderen', aldus Bleichrodt.

  • Natuur drukt op onze sociale knop
    Wetenschapsjournalist Mark Mieras over de krachtige link tussen groen en sociaal. 

Deze editie lezen

De nuleditie van GroenEffect is gratis te lezen via deze link

Wij houden u over elke editie van het GroenEffect digitaal magazine op de hoogte via onze nieuwsbrief. Meld u hier aan.