Groen maakt gezond

Er valt winst te behalen door kennis over de gezonde effecten van groen te bundelen, te delen en te vertalen naar de praktijk. Vooral op het gebied van bestuur, beleid, financiering en organisatie. Deze kennis vindt u op onze website in de vorm van onze analyses en tijdens het EffectGesprek dat we eens per kwartaal organiseren. Een bundeling van deze uitingen (en meer!) vindt u in ons digitale magazine.

GroenEffect digitaal magazine

Een week na elk EffectGesprek publiceren wij een online magazine: een publicatie die u via uw desktop, laptop, tablet of smartphone bekijkt. Met elke editie duiken we diep in de materie en halen we de meest nuttige en praktische tips and tricks naar het oppervlak. Zo leest u in elke editie een uitgebreid verslag van het voorgaande EffectGesprek en staat telkens een GroenEffect analyse centraal. Het GroenEffect digitaal maagazine wordt een visueel sterk product met illustratie die de content goed ondersteunen. 

GroenEffect #1 - thema Openbare Ruimte

Met onder meer:

  • Verslag van het EffectGesprek
    Op 15 maart bezocht GroenEffect het natuur- en recreatiegebied De Groenzoom als onderdeel van de discussiemiddag EffectGesprek. Samen met de deelnemers, van architect tot bewoner, bespraken we concrete oplossingen om mensen in beweging te krijgen in stedelijk groen.
  • GroenEffect Analyse: helende tuin bij vrouwenopvang Safegroup ZHZ
    Samen eten en lachen, rennen, springen en schommelen. Gewoon even kind zijn. In de helende tuin bij vrouwenopvang Safegroup ZHZ in Dordrecht kan dat. Een diepgaande analyse over het ontwerp, de inrichting, het gebruik en de effecten van dit groenproject.
  • Groen op nummer 1
    Lodewijk Hoekstra, co-oprichter van NL Greenlabel, over natuurinclusief bouwen en hoe groen nog steeds te veel achterblijft bij bouwers en projectontwikkelaars.

Deze editie lezen

Deze eerste editie van GroenEffect is gratis te lezen via deze link

Wij houden u over elke editie van het GroenEffect digitaal magazine op de hoogte via onze nieuwsbrief. Meld u hier aan.