Groen maakt gezond

Er valt winst te behalen door kennis over de gezonde effecten van groen te bundelen, te delen en te vertalen naar de praktijk. Vooral op het gebied van bestuur, beleid, financiering en organisatie. Deze kennis vindt u op onze website in de vorm van onze analyses en tijdens het EffectGesprek dat we eens per kwartaal organiseren. Een bundeling van deze uitingen (en meer!) vindt u in ons digitale magazine.

GroenEffect digitaal magazine

Een week na elk EffectGesprek publiceren wij een online magazine: een publicatie die u via uw desktop, laptop, tablet of smartphone bekijkt. Met elke editie duiken we diep in de materie en halen we de meest nuttige en praktische tips and tricks naar het oppervlak. Zo leest u in elke editie een uitgebreid verslag van het voorgaande EffectGesprek en staat telkens een GroenEffect analyse centraal. Het GroenEffect digitaal maagazine wordt een visueel sterk product met illustratie die de content goed ondersteunen. 

GroenEffect #2 - thema Zorg

Met onder meer:

  • Verslag van het EffectGesprek van 20 juni
    Op 20 juni stond de redactie van GroenEffect op de achtste verdieping van het Erasmus MC in Rotterdam, in de gloednieuwe healing environment van het ziekenhuis. Met deze locatie als kader gingen we in gesprek over richtlijnen voor dergelijke groene ruimten die bijdragen aan een optimaal fysiek en sociaal welbevinden.
  • GroenEffect Analyse: Daktuinen Erasmus MC
    Bij het vernieuwde Erasmus MC in Rotterdam stond het creëren van een zogenaamde healing environment centraal, met onder andere eenpersoonskamers, veel daglicht en groen. Het meest opzienbarend zijn de twee daktuinen op de achtste verdieping.
  • De groen geprogrammeerde mens
    'Het is overweldigend wat er tegenwoordig allemaal om ons heen gebeurt en hoe weinig je daarvan eigenlijk bewust kan verwerken. Groen is meer dan ooit nodig om goed te blijven functioneren.' In een interview met conceptontwikkelaar Kim van der Leest wordt de rol van groen in ons dagelijks leven, en de positieve effecten daarvan, meer dan duidelijk.

Deze editie lezen

De magazines van GroenEffect zijn gratis te lezen via de link magazine.groeneffect.nl

Op de hoogte blijven van de nieuwste uitgaves? Meld u dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.