Nieuws

Het nieuwe GroenEffect magazine is verschenen

De derde editie van het GroenEffect magazine is uit. Met thema 'Gebouwen' worden in het magazine verschillende projecten rondom groen en bouwen uitgelicht.

Zo is te lezen over het project 'polderdak Zuidas'. Inspiratie voor de directeur van investeringsmaatschappij Breevast was de Highline in New York. Dat wil ik ook, zo dacht hij. En met succes: waar het personeel van het bedrijf eerder uitkeek op een somber grinddak, is nu plaats gemaakt voor een compleet en waterbergend dakpark. Hier kunnen medewerkers lunchen, maar ook ontspannen en vergaderen. Het groene dak zorgt daarbij ook voor verkoeling en is een bevordering voor de biodiversiteit, het gezondheid en het welzijn van de medewerkers. 

Verder spraken we voor deze editie met Jolanda Maas. De onderzoeker startte in 2005 met haar promotieonderzoek naar de invloed van groen op de woonomgeving. Uit haar onderzoek en tevens andere onderzoeken, is gebleken dat mensen met meer groen in de woonomgeving zich mentaal gezonder voelen. Daarbij liggen de sterftecijfers in groenere woonwijken lager dan in minder groene wijken. 

Een groenere woonomgeving heeft dus een positief effect op de kwaliteit van leven. Dit blijkt ook uit het concept groenere woontorens. Architect Stefano Boeri heeft in Utrecht en Eindhoven dergelijke groene woontorens ontworpen. Toekomstig bewoners kunnen daar genieten van een groene leefomgeving met een goede luchtkwaliteit en een optimale biodiversiteit. 

En last but not least gaat GroenEffect binnenkort over naar een nieuw medium. Fris en vernieuwend. Meer hierover volgt binnenkort. 

Nieuwsgierig? Lees dan hier het hele magazine. 

Deel dit artikel