Nieuws

Landschap Noord-Holland zoekt ideeën voor 'Groenspoor'

In samenwerking met de provincie Noord-Holland werken de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum, Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk aan een regionaal 'Groenspoor'. Burgers en bedrijven kunnen ideeën voor deze groen verbindingszone inbrengen.

Noord-Holland is op zoek naar ideeën voor plekken met meer groen en biodiversiteit voor een fijnmazige groene verbindingszone. Dit 'Groenspoor' moet een samenkomst van lokale ideeën en initiatieven met 'infranatuur' en openbaar groen worden. Denk daarbij aan bloeiende bermen, fruitboomgaarden, bijenlinten of tijdelijke natuur. Het eerste Groenspoor is bedacht door Dorien Kotterman van De Groene Reiger en is succesvol toegepast in Heiloo.

Dit succes vormt de aanleiding voor de gemeenten in Noord-Holland om een volgend Groenspoor regionaal aan te pakken. De ideeën voor dit project worden verzameld tijdens een bijeenkomst in oktober, georganiseerd door De Groene Reiger samen met Landschap Noord-Holland en de betrokken gemeenten. Vervolgens wordt een 'Groensafari' georganiseerd, waarbij de kansrijke plekken op de fiets worden bezocht. Samen met de gemeenten en andere partijen overlegt Landschap Noord-Holland daarna wat er nodig is voor de realisatie van meer groen en biodiversiteit in de regio.

Meer informatie over het Groenspoor en de bijeenkomst in oktober leest u op de website van Landschap Noord-Holland.

Deel dit artikel