Nieuws

Hoe staat het met Amsterdamse groenvoorziening?

Om te toetsen hoe de Amsterdamse inwoner denkt over de groenvoorziening in onze hoofdstad, houdt de gemeente het Grote Groenonderzoek.

Met het onderzoek kan de gemeente haar groenbeleid afstemmen op de wensen van haar inwoners, schrijft de gemeente op haar website. De analyse aan de hand van de resultaten van het onderzoek wordt onder andere gebruikt voor het opstellen van de zogeheten Groenvisie. 


Het Grote Groenonderzoek is al eerder uitgevoerd. Het vergelijken van de onderzoeksresultaten leverde voorgaande editie bruikbare en interessante informatie op. Zo bleek bijvoorbeeld dat inwoners niet alleen vaker een bezoek brachten aan parken en recreatiegebieden, maar ook dat het gebruik van groen in de directe woonomgeving was toegenomen.

Hoe ziet het Grote Groenonderzoek eruit?

Het onderzoek is als volgt ingericht: het bestaat uit een digitale vragenlijst met vragen over recreatiegebieden, parken en specifieke groenvoorzieningen en groen in de woonomgeving. Het invullen van de vragenlijst neemt ongeveer 15 minuten in beslag. Iedereen die 16 jaar of ouder is, mag de enquête invullen. 


Het invullen van de enquête kan tot en met 27 november. In het eerste kwartaal van 2019 volgt, aan de hand van de resultaten van het onderzoek, de stedelijke analyse en rapportage. 

Deel dit artikel