Nieuws

Nederlanders hechten waarde aan groene omgeving

Nederlanders zijn bereid meer voor een woning te betalen als deze omringd is door groen. Dat blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Wonderwoods Development. Het onderzoek is uitgevoerd onder ruim 1000 Nederlanders.

Van het totaal aantal respondenten zegt 89,1 procent zich weleens zorgen te maken over de toekomst van de aarde, schrijft Groene Ruimte. Ook geeft 81,8 procent aan graag meer tijd in de natuur te willen doorbrengen en zegt 95,5 procent behoefte te hebben aan meer frisse lucht. Bovendien is 75,2 procent van de respondenten bereid meer voor een woning te betalen als deze zich in een groene omgeving bevindt.

Duurzaam is lastiger

Hoewel de meerderheid van de respondenten zegt meer te willen betalen voor een door groen omgeven woning, is duurzaamheid een moeilijker puntje. Zo antwoordt 6,6 procent 'zeker' op de vraag of hij zou kiezen voor de duurzamere, maar duurdere variant van een product. Bijna de helft (49%) van de respondenten geeft aan dit 'waarschijnlijk niet' te zullen doen.

Ook overheid verantwoordelijk

De respondenten zijn dus voor het merendeel voorstander van groen in de woonomgeving. De overheid zou hierbij volgens hen een handje moeten helpen. Zo vindt 70,3 procent van de respondenten dat de overheid en gemeentes meer zouden moeten doen om de leefomgeving groener te maken.

Deel dit artikel