Nieuws

Sempergreen Vertical Systems interieurbeplanter van het jaar 2018

Sempergreen Vertical Systems is interieurbeplanter van het jaar geworden met de groene lobby van het Hyatt Regency Spinoza in Amsterdam. Arnoud de Romph van Sempergreen ontving de prijs uit handen van Egbert Roozen van de VHG op de Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer in Utrecht.

Het 5 sterrenhotel Hyatt Regency Spinoza ligt in de plantagebuurt in Amsterdam-Centrum. Een mooie, groene wijk bekend van dierentuin Artis en de Hortus Botanicus. Het hotel uit juli 2017 is een voorbeeld van duurzaam bouwen. Het groen is integraal in de buiten- en binnenruimte opgenomen. In de lobby van het hotel is een weelderige, groene wand geplaatst die een huiselijke gastvrijheid uitstraalt. Hierdoor is een prettige, luxe, multifunctionele ruimte ontstaan voor hotelgasten, congresgangers en buurtbewoners. De wand is een blikvanger en geeft aanleiding tot gesprek. Ideaal voor een hotellobby, volgens opdrachtgever Aedes Real Estate. In de patio hangen over de volle breedte planten die het gevoel van een groene stadsoase oproepen.

Oordeel vakjury

De vakjury sprak in zijn eindoordeel de waardering uit voor de totaalvisie op duurzaamheid van projectontwikkelaar Aedes Real Estate, en voor de samenwerking tussen de opdrachtgever, Sempergreen Vertical Systems en landschapsarchitect Marnix Tavenier. ‘Het heeft tot een prachtig resultaat geleid, zowel bij oplevering als ook voor de komende jaren. De interieurbeplanting en de groene wand zijn een essentieel onderdeel van de beoogde duurzame kwaliteit’. Een van de juryleden gaf aan dat alle nominaties prachtige projecten van een hoog niveau zijn, maar dat er in het Hyatt buitengewoon veel aandacht is voor het detail.

Erkenning

‘Ik was wel even sprakeloos’, reageert commercieel projectmanager Arnoud de Romph van Sempergreen op de uitreiking. ‘De titel is een prachtige erkenning voor het werk wat we doen. Ik ben ongelofelijk trots op het team dat zoiets moois heeft neergezet.” Hij prijst zich eveneens gelukkig met het vertrouwen vanuit opdrachtgever Aedes Real Estate en met de samenwerking met Marnix Tavenier en Ambius interieurbeplanting uit Duiven. Deze laatste heeft de (hang) potten en beplanting geleverd.  

Toegevoegde waarde

De competitie 'Interieurbeplanting van het jaar' wordt georganiseerd door de VHG, branchevereniging voor ondernemers in het groen. Met de competitie vraagt de VHG aandacht voor de toegevoegde waarde van binnengroen op de verbetering van het binnenklimaat en de luchtkwaliteit, de verlaging van het ziekteverzuim, op de verhoging van het welbevinden, de sfeer en de gastvrijheid. "De tijd is voorbij dat groen alleen maar decoratie is," stelt VHG-directeur Egbert Roozen. Behalve Sempergreen Vertical Systems waren de volgende projecten en groenbedrijven genomineerd in de competitie:

  • Workbrands in Eindhoven door Interieurbeplanting De Klerk in Eindhoven
  • Campus 013 in Tilburg door Copijn Groenaanleg en beheer in Utrecht
  • Erasmus MC in Rotterdam door Van der Tol b.v. in Amsterdam

Deel dit artikel