EffectGesprek

Samenwerken aan een groene en gezonde omgeving staat centraal bij GroenEffect. En hoe beter dan dat face-to-face te doen? Tijdens het EffectGesprek snijdt u de onderwerpen aan waar u het meest mee zit.

Knelpunten identificeren, obstakels doorbreken en funamentele belemmeringen op concrete wijze aanpakken. Met het EffectGesprek gaan we op zoek naar wat er nú speelt in de sector en zoeken we gezamenlijk naar oplossingen. Tijdens elke editie van het EffectGesprek zetten we een van onze domeinen (openbare ruimte, gebouwen, onderwijs en zorg) in de schijnwerpers, telkens met hetzelfde doel: leren van elkaars ervaringen en structureel aandacht stimuleren voor de kansen van groen.


Het te behandelen onderwerp wordt per editie van het EffectGesprek bepaald door onze hoofdredactie in samenspraak met een gastheer. Dit wordt vooraf aan elk editie gecommuniceerd, zodat u op voorhand weet wat u kunt verwachten. Tijdens de gesprekken is er voldoende ruimte voor uw eigen input.

EffectGesprek 15 maart - Bewegen in het stadsgroen

Staatssecretaris Paul Blokhuis heeft met het nieuwe Nationaal Preventie Akkoord bewegen opnieuw in de schijnwerpers gezet. Het akkoord moet leiden tot concrete maatregelen die een gezonde leefstijl van de Nederlander bevordert om de groei van chronisch zieken te verminderen. Dit vormt de aanleiding voor het thema van dit EffectGesprek: bewegen in het stadsgroen.


Meld u nu aan!

De bijeenkomst van 15 maart gaat in op bewegen in stedelijk groen aan de hand van een concreet voorbeeld: natuur- en recreatiegebied de Groenzoom (2010). BTL Advies en BTL Realisatie hebben dit project als casus voor verdieping ingebracht. Het programma is als volgt:

  • 13:00 - 13:15: binnenkomst met koffie, thee en fris
  • 13:15 - 13:30: introductie door Wendy Bakker, co-hoofdredacteur GroenEffect
  • 13:30 - 14:00: presentatie casus De Groenzoom door BTL Nederland B.V.
  • 14:00 - 15:30: locatiebezoek De Groenzoom
  • 15:30 - 17:00: discussie aan de hand van stellingen

Het EffectGesprek vindt plaats in congrescentrum 't Manneke, zaal De Korenbarg, aan de Leeweg 33 in Berkel en Rodenrijs. Meer informatie, inclusief routebeschrijving. vindt u hier.

Planning EffectGesprek

Het EffectGesprek vindt elk kwartaal plaats in Nederland en behandelt een van onze domeinen. De locatie wordt per editie bepaald in samenspraak met de gastheer.

  • Openbare ruimte: 15 maart 2018
  • Zorg: 7 juni 2018
  • Onderwijs: 6 september 2018
  • Gebouwen: 6 december 2018

Schrijf u in

Deelname aan het EffectGesprek kost € 95,-. U meldt zich hier aan.

Founding partners en kennispartners nemen gratis deel aan het EffectGesprek. Tevens is het eerste EffectGesprek dat u bezoekt gratis als u een standaard persoonlijk lidmaatschap afneemt.

Meewerken aan het EffectGesprek 

Heeft u een prangende vraag of een belemmering waar u tegenaan loopt? Werp u dan op als gastheer en doe uw voorstel aan de hoofdredactie. Wie weet behandelen we uw vraagstuk in het volgende EffectGesprek.

Deel deze pagina

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven

Magazine

Groen maakt gezond

Welkom bij GroenEffect

Meer informatie

Gerelateerde bedrijven