EffectGesprek

Samenwerken aan een groene en gezonde omgeving staat centraal bij GroenEffect. En hoe beter dan dat face-to-face te doen? Tijdens het EffectGesprek snijdt u de onderwerpen aan waar u het meest mee zit.

Knelpunten identificeren, obstakels doorbreken en funamentele belemmeringen op concrete wijze aanpakken. Met het EffectGesprek gaan we op zoek naar wat er nú speelt in de sector en zoeken we gezamenlijk naar oplossingen. Tijdens elke editie van het EffectGesprek zetten we een van onze domeinen (openbare ruimte, gebouwen, onderwijs en zorg) in de schijnwerpers, telkens met hetzelfde doel: leren van elkaars ervaringen en structureel aandacht stimuleren voor de kansen van groen.


Het te behandelen onderwerp wordt per editie van het EffectGesprek bepaald door onze hoofdredactie in samenspraak met een gastheer. Dit wordt vooraf aan elk editie gecommuniceerd, zodat u op voorhand weet wat u kunt verwachten. Tijdens de gesprekken is er voldoende ruimte voor uw eigen input.

EffectGesprek 20 juni - Ontwerptools voor healing gardens

De daktuin op het Erasmus MC.

Het positieve effect van de aanwezigheid van groen in ziekenhuizen en zorginstellingen heeft zich inmiddels wel bewezen. Maar hoe healing gardens bij ziekenhuizen en groene ziekenhuisinterieurs moeten zijn ingericht om een zo optimaal mogelijk effect te bereiken op het mentale en fysieke welzijn is veel minder bekend. Dat leidt ons tot de vraagstelling van deze discussiebijeenkomst: 'Hoe kan je op basis van Evidence Based Design komen tot een ontwerptool voor een groene, helende zorgomgeving waarmee een optimaal mentaal en fysiek welzijn wordt bereikt?'

Benieuwd? Lees hier meer over het tweede EffectGesprek, of meld u direct aan.

Planning EffectGesprek

Het EffectGesprek vindt elk kwartaal plaats in Nederland en behandelt een van onze domeinen. De locatie wordt per editie bepaald in samenspraak met de gastheer.

Schrijf u in

Deelname aan het EffectGesprek kost € 95,-. U meldt zich hier aan.

Founding partners en kennispartners nemen gratis deel aan het EffectGesprek. Tevens is het eerste EffectGesprek dat u bezoekt gratis als u een standaard persoonlijk lidmaatschap afneemt.

Meewerken aan het EffectGesprek 

Heeft u een prangende vraag of een belemmering waar u tegenaan loopt? Werp u dan op als gastheer en doe uw voorstel aan de hoofdredactie. Wie weet behandelen we uw vraagstuk in het volgende EffectGesprek.

Deel deze pagina