Over GroenEffect

Een wandeling door het bos, een goed onderhouden tuin, een bloem naast uw ziekbed; we kennen allemaal het positieve effect van groen, maar toch krijgt het vaak nog weinig prioriteit. GroenEffect wil hier verandering in brengen.

Kantoren en scholen worstelen met een slecht binnenklimaat, openbare ruimten zijn gevuld met betonnen vlaktes en ondertussen keldert de Nederlandse luchtkwaliteit, en dus verslechtert de gezondheid. Groen heeft de potentie in elk van deze gevallen een positief effect teweeg te brengen. Toch worden deze kansen voor onze zorg-, werk-, leer- en leefomgevingen onvoldoende benut. Met GroenEffect willen we deze kansen in kaart brengen. Aan de hand van geslaagde (en minder geslaagde) projecten tonen we hoe ook u dit groen kunt toepassen, telkens op basis van wetenschappelijke onderzoeken die het positieve effect van groen bevestigen. Obstakels doorbreken staat hierin centraal.


Dat kunnen wij niet alleen. Samen met u willen we zoeken naar succesverhalen, leren van knelpunten, ervaringen uitwisselen en drempels wegnemen. Het verbinden van groen en gezondheid, maar vooral ook het verbinden van domeinen, is het streven. Naar grenzen kijken we niet: samenwerking is het credo. Met onderstaande middelen dragen we deze boodschap uit. Wilt u hieraan bijdragen? Bekijk dan onze Kennispartner of Expert mogelijkheden, of onze communicatiemogelijkheden voor uw bedrijf.


Op de hoogte blijven van onze werkzaamheden? Meld u dan aan voor
onze nieuwsbrieven.

 

Maak kennis met de hoofdredactie

GroenEffect heeft een tweekoppige hoofdredactie, bestaande uit Wendy Bakker en Kyra Kuitert. Zij zijn ieder verantwoordelijk voor een van de vier domeinen waar GroenEffect zich op richt, al is er veel overlap. De hoofdredactie stelt zich in onderstaande video's voor.

 

Wendy Bakker - domeinen Onderwijs en Openbare Ruimte (klimaat)


Kyra Kuitert - domeinen Gebouwen en Openbare Ruimte (inrichting)

EffectGesprek

Alleen door samenwerking kunnen we werken aan een groenere en dus gezondere omgeving voor iedereen. Vanuit die gedachte organiseren wij elk kwartaal het EffectGesprek, een bijeenkomst om een fundamentele belemmering op gebied van groen aan de kaak stellen en gezamenlijk tot een antwoord te komen. Tijdens het EffectGesprek zetten we een van onze domeinen - openbare ruimte, gebouwen, onderwijs en zorg - in de schijnwerpers. Elk gesprek kent hetzelfde doel: knelpunten opsporen en oplossen en leren van elkaars ervaringen door (cross sectoraal) in gesprek te gaan. De uitkomsten van een EffectGesprek worden gebundeld en gepubliceerd in een verslag, dat u naderhand kunt lezen in ons online magazine.


Het EffectGesprek vindt vier keer per jaar plaats. Actuele data, locaties en onderwerpen vindt u hier.

GroenEffect Analyse

Op de website van GroenEffect delen we elke maand een uitgebreide, journalistieke analyse van een project in één van de vier domeinen. Met een analyse gaat onze bevlogen hoofdredactie de diepte in en behandelt onder andere ontwerp, inrichting, organisatie, beleid, financiering en gebruik van het project. Deze informatie delen we stap voor stap, telkens in hetzelfde format. Om een divers aanbod te garanderen, behandelen we uiteenlopende locatietypes waar ook geïnteresseerden uit een van de overige domeinen van kunnen leren, zoals:

  • Openbare ruimte: groene pleinen, parken, stadslandbouwprojecten, recreatieve fiets- en wandelroutes.
  • Gebouwen: vitale werkplekken, bedrijfstuinen, groene daken en gevels, interieurgroen.
  • Onderwijs: gezonde klaslokalen, groene schoolpleinen, natuurlijke speelplekken.
  • Zorg: helende tuinen bij ziekenhuizen en instellingen, groene behandelkamers, zorgboerderijen, wandelcoaching, tuintherapie.

We besteden ruim aandacht aan deze analyses via de website, het online magazine, onze nieuwsbrieven en sociale media. Wilt u uw project laten analyseren? Neem dan contact op met de hoofdredactie met uw voorstel.

Online magazine

Eens per kwartaal verschijnt het GroenEffect online magazine, een visueel sterk product met de nieuwste analyse, de beste tips and tricks, boeiende visies van professionals en een verslag van het EffectGesprek. Het online magazine toont de pracht van groen met veel illustraties, ondersteund door exclusieve content die u niet op onze website vindt. Tevens lees u interessante voorbeeldprojecten van onze parters op het gebied van gezond groen, vormgegeven in fraaie collages.


Een voorbeeld van het online magazine vindt u hier. Zeker weten dat u ieder kwartaal het online magazine ontvangt? Meld u dan aan voor (een van) 
onze nieuwsbrieven.

Deel deze pagina

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven

Magazine

Groen maakt gezond

Welkom bij GroenEffect

Meer informatie

Trending